De oorsprong van CFD's

Wat is een CFD? Om die vraag te beantwoorden gaan we even terug naar het ontstaan van dit financiële middel. In het Verenigd Koninkrijk werd al enkele jaren een wet aangehouden waarmee de belasting op beleggingen werd geregeld. Zo moest je bij een wisseling van aandelen een bepaald bedrag betalen. Om deze wet op een of andere manier te omzeilen, bedachten een paar handelaren uit Londen rond 1990 het principe van CFD. Met een CFD handel je namelijk niet in aandelen, maar ben je alleen bezig met de waardeverandering ervan. Doordat je dus geen aandelen wisselt, hoefde je toen ook geen belasting te betalen. Je begrijpt dan ook wel waarom CFD handelen steeds populairder werd. De betekenis van CFD is sindsdien hetzelfde gebleven, maar de manier waarom er gehandeld wordt is nu wel anders, aangezien het internet is opgekomen.

De betekenis van CFD

CFD staat dus voor 'Contract For Difference' en is een fenomeen dat steeds bekender wordt als beleggingsproduct. Het handelen met CFD's is mogelijk via diverse online brokers die te vinden zijn in ons broker overzicht. Jij als koper gaat via een online broker long of short op een aandeel. Long staat voor een stijgende waardeverandering en short voor een dalende waardeverandering. Ga jij voor long en stijgt de aandeelwaarde? Dan betaalt de verkoper (de broker) jou een bepaald bedrag wat berekend wordt aan de hand van verschillende factoren. CFD handelen is ideaal als je op met een klein bedrag rendement wil kunnen behalen (Natuurlijk is er altijd de kans dat je je inleg kwijt raakt). Je wordt geen eigenaar van aandelen en kan zelf bepalen wanneer je de overeenkomst wilt beëindigen. De betekenis van CFD zegt het al, je handelt alleen in het verschil van de waarde. 

Zoek de beste broker voor u!Vergelijk alle brokers Een groot aanbod aan verschillende brokers De beste broker vinden die bij uw wensen past Naar vergelijker
Direct handelen? Dit zijn onze top broker keuzes
Onze score
Verplichtmelding
Onze score
Verplichtmelding
Onze score
Verplichtmelding
Disclaimer - Handelen brengt risico's met zich mee. CFD's zijn complexe financiele instrumenten en brengen een hoog risico met zich mee om snel geld te verliezen als gevolg van hefboomwerking. Tussen 74-89% van de rekeningen van particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD's. U moet voor u zelf uitmaken of u begrijpt hoe CFD's werken en of u het hoge risico kunt lopen om uw geld te verliezen.