Start met een klein bedrag

Een van de interessantste voordelen van CFD's is dat je al met een kleine inleg goed kan traden. Dit wordt mogelijk gemaakt door de hefboom. Hiermee kan je zelfs speculeren op posities die groter dan je eigen kapitaal zijn, maar let wel op: dit betekent ook dat je meer verlies kan lijden. De meeste traders starten met niet meer dan een paar honderd euro.

Het ruime marktaanbod – een van de fijnste voordelen van CFD's

Naast dat je kan beginnen met een relatief klein bedrag kennen CFD's nog andere voordelen. Zo is het mogelijk om uit vele verschillende producten te kiezen waarin je kan handelen. Je hebt bijvoorbeeld meerdere valuta's, grondstoffen, edelmetalen en aandelen waarbij je kunt kiezen of je long of short gaat. Dit is ook ideaal om je risico's te spreiden.

De mogelijkheden

CFD's en hun voordelen zijn vergeleken met andere beleggingsmethodes vrij uniek. Zo kan je bij CFD's traden op koersstijgingen, maar ook op koersdalingen. Dit wordt respectievelijk 'long gaan' en 'short gaan' genoemd. Daarbij kan je volgens verschillende tactieken handelen. Ga je voor de extreem korte termijn? Dan ben je aan het scalpen. Hierbij sluit je de overeenkomst bij minimale veranderingen in de koersen. Je kan echter ook voor de lange termijn gaan en alleen traden bij grotere wijzigingen in de koersen.

Geen tot weinig transactiekosten

Een van de belangrijkste voordelen van CFD's is dat je bij het sluiten van je overeenkomsten (bijna) nooit transactiekosten hoeft te betalen. Zo is het makkelijker om je winsten en verliezen bij te houden en ben je simpelweg goedkoper uit. Je sluit namelijk regelmatig nieuwe overeenkomsten.

CFD's en hun voordelen

Hoewel deze kenmerken van CFD's erg aantrekkelijk kunnen zijn, moet je wel alert blijven en je blijven realiseren dat CFD's behoorlijk risicovol zijn. Zet geen ondoordachte trades, doe genoeg onderzoek en laat je emoties niet de overhand krijgen. Oefen met kleine bedrijagen en je zal steeds beter worden.

Zoek de beste broker voor u!Vergelijk alle brokers Een groot aanbod aan verschillende brokers De beste broker vinden die bij uw wensen past Naar vergelijker
Disclaimer - Handelen brengt risico's met zich mee. CFD's zijn complexe financiele instrumenten en brengen een hoog risico met zich mee om snel geld te verliezen als gevolg van hefboomwerking. Tussen 74-89% van de rekeningen van particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD's. U moet voor u zelf uitmaken of u begrijpt hoe CFD's werken en of u het hoge risico kunt lopen om uw geld te verliezen.