Start met een klein bedrag

Een van de interessantste voordelen van CFD's is dat je al met een klein kapitaal veel geld kan verdienen. Dit wordt mogelijk gemaakt door de hefboom. Hiermee kan je zelfs op posities inzetten die groter dan je eigen kapitaal zijn, maar let wel op: dit betekent ook dat je meer verlies kan lijden. De meeste traders starten met ongeveer €300,-.

Het ruime marktaanbod – een van de fijnste voordelen van CFD's

Naast dat je kan beginnen met een relatief klein bedrag kennen CFD's nog andere voordelen. Zo is het mogelijk om uit vele verschillende producten te kiezen waarin je kan handelen. Je hebt bijvoorbeeld meerdere valuta's, grondstoffen, edelmetalen en aandelen waarbij je kunt kiezen of je long of short gaat. Dit is ook ideaal om je risico's te spreiden.

De mogelijkheden

CFD's en hun voordelen zijn vergeleken met andere beleggingsmethodes vrij uniek. Zo kan je bij CFD's inzetten op koersstijgingen, maar ook op koersdalingen. Dit wordt respectievelijk 'long gaan' en 'short gaan' genoemd. Daarbij kan je volgens verschillende tactieken handelen. Ga je voor de extreem korte termijn? Dan ben je aan het scalpen. Hierbij sluit je de overeenkomst bij minimale winsten. Je kan ook voor de lange termijn gaan en grotere winsten innen.

Geen tot weinig transactiekosten

Een van de belangrijkste voordelen van CFD's is dat je bij het sluiten van je overeenkomsten (bijna) nooit transactiekosten moet betalen. Zo is het makkelijker om je winsten en verliezen bij te houden en hoef je simpelweg minder geld uit te geven. Je sluit namelijk regelmatig overeenkomsten, dus scheelt dit je een boel geld.

CFD's en hun voordelen

Hoewel deze voordelen van CFD's erg aantrekkelijk zijn en je gemotiveerd kunnen maken, moet je wel alert blijven met wat je doet. Zet geen ondoordachte trades, doe genoeg onderzoek en laat je emoties niet de overhand krijgen. Oefen met kleine stappen en je zal langzamerhand steeds beter worden.

Zoek de beste broker voor u!Vergelijk alle brokers Een groot aanbod aan verschillende brokers De beste broker vinden die bij uw wensen past Naar vergelijker
Disclaimer - Handelen brengt risico's met zich mee. Zet niet meer kapitaal op het spel dan u bereid bent te verliezen. In het verleden behaalde rendementen bieden geen garantie voor de toekomst. Dit is geen beleggingsadvies.