Traden met CFD

Traden met CFD hoort bij beleggen, maar gaat vrij anders te werk. Hoe je bij beleggen in aandelen alleen bij waardestijgingen rendement maakt, kan je met CFD trading ook tijdens dalingen verdienen. Dit is dan ook een van de redenen dat het zoveel wordt gedaan. Traden met CFD gaat als volgt. Allereerst heb je een online broker nodig waarmee je te werk gaat. Deze zal jouw geld ontvangen wanneer je verlies maakt en betaalt jou uit als je winstgevend bent. Het verschil tussen jou en de broker wordt ook wel aangeduid met koper en verkoper, waarbij de broker de verkoper is. Via de broker leg jij geld in op een verwachte waardestijging of daling van een bepaald onderliggend goed, zoals valuta, grondstoffen of metalen. Ga je voor een waardestijging? Dan wordt dat 'long gaan' genoemd, bij een waardedaling heet dit 'short gaan'. Ga je voor long en stijgt de koers? Dan betaalt de broker het verschil tussen de beginprijs en de actuele prijs. Bij verlies moet jij dit verschil aan de broker betalen. Ook moet je onthouden dat je hierbij geen eigenaar wordt van het onderliggende goed. Hoewel dit ongeveer de basis is van CFD trading, moeten we nog één onderwerp bespreken.

Hefboom bij CFD trading

Wie wilt beginnen met CFD trading komt al snel in aanmerking met het hefboomeffect. Door gebruik te maken van een hefboom kan je met kleine bedragen veel geld verdienen. Let er wel op dat je tegelijkertijd ook een veel groter verlies kan lijden. Het kan dus zowel positief als negatief uitpakken. De broker kan hieraan verdienen door transactiekosten te vragen, dus mocht je zoeken naar een broker, dan is het slim om hierop te letten.

Zoek de beste broker voor u!Vergelijk alle brokers Een groot aanbod aan verschillende brokers De beste broker vinden die bij uw wensen past Naar vergelijker
Disclaimer - Handelen brengt risico's met zich mee. CFD's zijn complexe financiele instrumenten en brengen een hoog risico met zich mee om snel geld te verliezen als gevolg van hefboomwerking. Tussen 74-89% van de rekeningen van particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD's. U moet voor u zelf uitmaken of u begrijpt hoe CFD's werken en of u het hoge risico kunt lopen om uw geld te verliezen.