De verschillende kosten van CFD's

Aangezien CFD's meerdere kosten kennen, gaan we ze even op een rijtje zetten.

Transactiekosten

Een van de bekendste kosten van CFD's zijn de transactiekosten. Bij beleggen in CFD's zal je waarschijnlijk in meerdere producten investeren. Het starten van zo een overeenkomst wordt 'positie openen' genoemd. Bij het openen van een positie kan een broker al transactiekosten vragen, maar dit komt niet vaak voor. Naast het openen van een positie kan je deze ook sluiten en hierbij worden wel regelmatig transactiekosten gevraagd. Dit kan een vast bedrag zijn, maar ook een procentueel deel van je investering.

De stop-loss functie

Als je gaat beleggen in CFD's, zul je al snel in aanmerking komen met de stop-loss functie. Dit is een van de meest voorkomende kosten van CFD's. Met de stop-loss functie zorg je ervoor dat je maar een maximaal bedrag aan verlies kan lijden. De broker zet de overeenkomst dan automatisch stop, maar vraagt voor deze service soms wel een deel van de waarde van het onderliggend goed.

De hefboom

Ook een veel voorkomende vorm van kosten bij CFD's. Wil je met een klein bedrag toch snel resultaat op je investeringen kunnen krijgen en ben je bereid het risico te nemen? Dan zal je bij CFD's waarschijnlijk gebruik maken van de hefboom. Hiermee leen je als het ware geld om jouw gewenste inlegwaarde te behalen. Je kan zo dus in een keer veel geld verdienen, maar ook heel snel verliezen. De hefboom werkt namelijk tweezijdig. Lees ons artikel over hefboomwerking / levelage om je goed te informeren over de risico impact op je trades.

Hoe kan je CFD's kosten beperken?

Bij vrijwel elke vorm van beleggen zal je kosten maken, zo ook bij CFD's. Toch hoeven deze kosten bij CFD's niet hoog te liggen. Er zijn namelijk meerdere brokers die bijvoorbeeld geen transactiekosten vragen of een lager bedrag eisen. Het is dan ook belangrijk om voordat je begint met beleggen in CFD's, eerst een goede en fijne broker te vinden. Deze keuze zal jouw proces enorm beïnvloeden.

Zoek de beste broker voor u!Vergelijk alle brokers Een groot aanbod aan verschillende brokers De beste broker vinden die bij uw wensen past Naar vergelijker
Disclaimer - Handelen brengt risico's met zich mee. CFD's zijn complexe financiele instrumenten en brengen een hoog risico met zich mee om snel geld te verliezen als gevolg van hefboomwerking. Tussen 74-89% van de rekeningen van particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD's. U moet voor u zelf uitmaken of u begrijpt hoe CFD's werken en of u het hoge risico kunt lopen om uw geld te verliezen.