Wat zijn indices?

Zoals we zeiden bestaan indices uit meerdere aandelen van verschillende bedrijven. Deze indices kunnen gebaseerd zijn op factoren als bedrijfsformaat, regio en marktsoort. Zo heb je een index van de grootste bedrijven in Nederland genaamd de AEX en de Dow Jones in de Verenigde Staten. Indices kennen meerdere voordelen. Stel dat je een opkomst ziet in de transportsector, dan hoef je door zo een index niet meer in elk transportbedrijf apart te investeren. Dit scheelt je niet alleen een hoop tijd, maar zorgt er ook voor dat jouw risico's gespreid zijn. Daarnaast bespaar je jezelf een hoop transactiekosten die je zou hebben als je elk aandeel apart ging kopen. Mocht je niet veel kapitaal hebben, dan kan je ook investeren in CFD's op indices. Hieronder lees je meer waarom CFD's en indices goed samengaan.

Waarom beleggen in CFD's op indices?

CFD's en indices zijn een fijne combinatie. Hoe je bij andere beleggingen kan kijken naar de patronen van de koers, is het bij indices slimmer om op informatie te letten, zoals nieuwsberichten. Hiermee zijn indexwijzigingen goed te voorspellen. Dit is dan ook ideaal als je gaat beleggen in CFD's op indices, aangezien CFD's meestal voor de korte termijn zijn en je zo elke beweging van de koers kan meepakken. Daarbij heb je de hefboom, waarmee je dus met enkele euro's investeren al verschil kunt maken. Doordat een index bestaat uit meerdere bedrijven, schommelt de koers niet veel of snel. Hierdoor is het hoge risico van gebruik van de hefboom redelijk in te schatten. Investeren in CFD's op indices is ideaal voor mensen die op de korte termijn willen beleggen en geïnteresseerd zijn in het lezen van vele nieuwsberichten. Let wel op dat beleggen met cfd's om deze zelfde reden veel risicovoller is en je je investering ook veel sneller kan verspelen.

Zoek de beste broker voor u!Vergelijk alle brokers Een groot aanbod aan verschillende brokers De beste broker vinden die bij uw wensen past Naar vergelijker
Disclaimer - Handelen brengt risico's met zich mee. CFD's zijn complexe financiele instrumenten en brengen een hoog risico met zich mee om snel geld te verliezen als gevolg van hefboomwerking. Tussen 74-89% van de rekeningen van particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD's. U moet voor u zelf uitmaken of u begrijpt hoe CFD's werken en of u het hoge risico kunt lopen om uw geld te verliezen.