Kies eerst een fijne broker

Als je gaat handelen in CFD ben je continu bezig met het beleid en de software van je broker. Het is dan ook belangrijk dat je broker aangenaam en fijn is om mee te werken. Zoek op internet naar populaire brokers en vergelijk deze met elkaar. Hanteren ze transactiekosten? Wat is het minimale startersbedrag? Bepaal aan de hand van jouw voorkeuren bij welke broker je wilt gaan traden.

CFD handelen met een demo account

Elke beginnende trader raden wij aan om eerst met een demo account te starten. Hiermee kun je CFD handelen, alleen dan met nep geld. Zo kun je een beetje wennen aan het proces en loop je geen risico. Houd er wel rekening mee dat zo een demo account niet altijd gratis is.

Bepaal je startersbedrag

Het klinkt allemaal heel mooi, online veel geld verdienen, maar toch blijkt dat meer dan 75% verlies lijdt tijdens het handelen met CFD. Handel daarom alleen met geld dat je kwijt kan en begin niet te groot. De meeste mensen beginnen met minimaal €300,-.

In één markt handelen in CFD

Mocht je nog niet helemaal begrijpen hoe CFD handelen werkt, dan is het slim om je te concentreren op één markt. Op deze manier kan je stap voor stap wennen aan de koersschommelingen en de bijbehorende kapitaalveranderingen. Veel mensen kiezen eerst voor forex (de valutamarkt), omdat hier veel over geïnformeerd wordt. Ook kan je oefenen met verschillende handelstactieken. Ga je bijvoorbeeld voor de lange of korte termijn?

CFD handelen is een doorlopend proces

Bij CFD trading is het belangrijk om continu te blijven leren. Verdiep je in de verschillende patronen. Houd het nieuws elke dag bij. Sluit je aan bij sociale media groepen die gratis signalen geven over potentiële kansen. Hoe meer je ermee bezig bent, des te beter je zal worden. Het belangrijkste blijft wel dat je alleen met geld handelt dat je kan missen.

Zoek de beste broker voor u!Vergelijk alle brokers Een groot aanbod aan verschillende brokers De beste broker vinden die bij uw wensen past Naar vergelijker
Disclaimer - Handelen brengt risico's met zich mee. CFD's zijn complexe financiele instrumenten en brengen een hoog risico met zich mee om snel geld te verliezen als gevolg van hefboomwerking. Tussen 74-89% van de rekeningen van particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD's. U moet voor u zelf uitmaken of u begrijpt hoe CFD's werken en of u het hoge risico kunt lopen om uw geld te verliezen.