Wat is een cryptovaluta?

Een cryptovaluta is simpel gezegd een digitale vorm van geld, ook wel cryptomunten genoemd. Het wordt allemaal digitaal geproduceerd, gedeeld, uitgegeven en bijgehouden. Daarbij wordt het opgeslagen in een digitale portemonnee. De welbekende Bitcoin werd uitgebracht in 2009 en was de eerste gedecentraliseerde digitale munt, wat betekent dat geen enkele instantie of persoon de leiding had over de cryptovaluta. Dit was dan ook de reden dat het zo populair werd, aangezien fraude en oplichtingen zo minder voorkwamen. Na enkele jaren begon men te beleggen in verschillende cryptovaluta. Hierbij koop je dan de munt en ga je uit van een stijgende koers. Hoewel de cryptowereld nog in opkomst is en vele kansen met zich meebrengt, hechten wij toch meer waarden aan beleggen in cryptovaluta CFD's. De voordelen van beleggen in CFD's op cryptovaluta bespreken we in het volgende stuk.

Beleggen in cryptovaluta CFD's

De koersen van cryptovaluta's schommelen vrij veel vergeleken met andere beleggingsgoederen. Dit is dan ook een ideale kans om te investeren in cryptovaluta CFD's. Door de sterke schommelingen hoef je minder gebruik te maken van hoge hefbomen, waarmee je risico op verlies verklein wordt. Daarnaast is beleggen in CFD's op cryptovaluta interessant, omdat de markt 24 uur en zeven dagen per week actief is, waardoor veel brokers de markt ook in het weekend openzetten. En misschien wel het mooiste aan investeren in cryptovaluta CFD's is dat je ook op dalende koersen kan inspelen. Zo heb je veel meer mogelijkheden om geld te verdienen. Investeren in CFD's op cryptovaluta kan erg aantrekkelijk zijn, maar wees er wel alert op dat door de sterke schommelingen je al snel verlies kan maken.

Zoek de beste broker voor u!Vergelijk alle brokers Een groot aanbod aan verschillende brokers De beste broker vinden die bij uw wensen past Naar vergelijker
Disclaimer - Handelen brengt risico's met zich mee. Zet niet meer kapitaal op het spel dan u bereid bent te verliezen. In het verleden behaalde rendementen bieden geen garantie voor de toekomst. Dit is geen beleggingsadvies.