CFD's en turbo's

Er zijn een aantal verschillen tussen CFD's en turbo's. Zo kan je bij CFD's in meer verschillende soorten onderliggende goederen beleggen. Dit is vooral fijn om je risico's te spreiden en nieuwe kansen te ontdekken. Ondanks dat beide beleggingen gebruik maken van een hefboom, verschilt dit toch tussen CFD's en turbo's. De hefbomen bij CFD's zijn namelijk flexibeler en kun je vrijwel altijd zelf bepalen, terwijl dit niet het geval is bij turbo's. Ook kunnen de hefbomen bij CFD's vaak veel hoger liggen dan bij turbo's.

CFD's en speeders

Hoewel CFD's en speeders beiden gebruik maken van een hefboom, zijn er een paar verschillen tussen de twee soorten beleggingen. Zo zijn er speeders waarbij de looptijd beperkt is, terwijl bij CFD's de looptijd vrijwel altijd onbeperkt is. Een onbeperkte looptijd is natuurlijk veel fijner als je zelf wilt bepalen wanneer je een positie sluit. Ook zijn er meerdere soorten speeders, zoals Limited Speeders en Unlimited Speeders. Voor de rest verschillen CFD's en speeders in weinig opzichten van elkaar, behalve de naam dan.

CFD's en sprinters

Ook CFD's en sprinters zijn bijna hetzelfde. Het grootste verschil tussen CFD's en sprinters is dat je bij sommige sprinters een hogere hefboom kan kiezen dan bij andere sprinters, terwijl je bij CFD's bijna altijd zelf de hefboom kan kiezen. Een hogere hefboom betekent natuurlijk ook een hoger risico, dus het is niet altijd slim om hiervoor te gaan. Daarbij worden sprinters alleen door ING aangeboden, in tegenstelling tot CFD's die door meerdere instanties beschikbaar worden gesteld. Voor de rest zijn er niet echt verschillen tussen CFD's en sprinters.

Zoek de beste broker voor u!Vergelijk alle brokers Een groot aanbod aan verschillende brokers De beste broker vinden die bij uw wensen past Naar vergelijker
Disclaimer - Handelen brengt risico's met zich mee. CFD's zijn complexe financiele instrumenten en brengen een hoog risico met zich mee om snel geld te verliezen als gevolg van hefboomwerking. Tussen 74-89% van de rekeningen van particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD's. U moet voor u zelf uitmaken of u begrijpt hoe CFD's werken en of u het hoge risico kunt lopen om uw geld te verliezen.