Wat zijn edelmetalen?

Als we het bij beleggen over edelmetalen hebben spreken we vrijwel altijd over goud en zilver. Al duizenden jaren wordt er gehandeld met goud, omdat het een van de kostbaarste materialen op aarde is. Zo is het niet alleen schaars, maar wordt het kwalitatief ook niet slechter door zuurstof of water. Hierdoor wordt het dus vooral gebruikt voor sieraden en belangrijke elektrische onderdelen. Wegens het feit dat goud schaars is en de vraag naar goud zal blijven toenemen, zal de waarde van goud uiteindelijk alleen maar stijgen. Dit is dan ook de reden dat veel mensen fysiek goud thuis hebben liggen.

Waarom investeren in CFD's voor goud en zilver?

Edelmetalen zoals goud en zilver zijn ideale goederen om in te handelen. Investeren in CFD's op edelmetalen is dan ook in bepaalde tijden een slimme zet. Aangezien goud en zilver qua waarde niet aan iets gebonden zijn en geld wel, zullen mensen in slechte financiële tijden altijd terugkomen op deze metalen. Dit is dan ook het moment om te investeren in edelmetalen CFD's. Gaat het slecht met de economie? Dan moet je waarschijnlijk long gaan. Zit de economie in een opvallende bloei? Dan zal je meestal voor short moeten gaan. Investeren in CFD's op edelmetalen is beter te doen wanneer je regelmatig nieuwsberichten leest die te maken hebben met de wereldwijde welvaart of welzijn. Daarnaast kan je met een hefboom extra goed inspelen op deze situaties. Wil je beginnen met investeren? Dan raden we je aan te handelen in edelmetalen CFD's.

Zoek de beste broker voor u!Vergelijk alle brokers Een groot aanbod aan verschillende brokers De beste broker vinden die bij uw wensen past Naar vergelijker
Disclaimer - Handelen brengt risico's met zich mee. CFD's zijn complexe financiele instrumenten en brengen een hoog risico met zich mee om snel geld te verliezen als gevolg van hefboomwerking. Tussen 74-89% van de rekeningen van particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD's. U moet voor u zelf uitmaken of u begrijpt hoe CFD's werken en of u het hoge risico kunt lopen om uw geld te verliezen.