Wat zijn aandelen?

Grote bedrijven hebben vaak geld nodig om te investeren of kosten te dekken. Hiervoor kunnen ze een lening aangaan, alleen kost dit veel geld door de rente en termijnen. Daarom kiezen bedrijven er regelmatig voor om aandelen uit te geven. Door het kopen van zo een aandeel geef je als het ware geld aan het bedrijf. In ruil hiervoor word je deels eigenaar van het bedrijf, waardoor je meedeelt met de winst en stemrecht krijgt bij de aandeelhoudersvergaderingen. De voornaamste reden dat investeerders voor aandelen gaan is dan ook omdat ze bij winstuitkeringen een mooi bedrag ontvangen. Het nadeel bij aandelen is dat je de volle prijs moet betalen om eigenaar te worden van het aandeel, wat voor veel mensen te duur is. Daarom kiezen steeds meer mensen ervoor om te gaan handelen in CFD's.

Waarom CFD's op aandelen?

Handelen in CFD's op aandelen kent meerdere voordelen. Beleggen in CFD's kan namelijk al met (heel) weinig inleg. Dit komt door de hefboom. Met de hefboom vergroot je simpelweg je bedrag, maar dit toegevoegde aantal leen je in principe van de broker. Je maakt met een hefboom hogere winsten, maar de kans op grote verliezen wordt hiermee ook groter. Daarom hanteren de meeste brokers hierbij een risicobeleid. Daarnaast is beleggen in CFD's op aandelen voordeliger door de lage transactiekosten. Deze zijn namelijk maar enkele euro's als ze überhaupt voorkomen, want veel brokers werken met een spread. Ook is beleggen in CFD's op aandelen ideaal om te wennen aan het proces, omdat je al met kleine bedragen kan beginnen. Zoals je hebt gelezen zijn CFD's en aandelen een perfecte combinatie om te beginnen met beleggen.

Zoek de beste broker voor u!Vergelijk alle brokers Een groot aanbod aan verschillende brokers De beste broker vinden die bij uw wensen past Naar vergelijker
Disclaimer - Handelen brengt risico's met zich mee. CFD's zijn complexe financiele instrumenten en brengen een hoog risico met zich mee om snel geld te verliezen als gevolg van hefboomwerking. Tussen 74-89% van de rekeningen van particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD's. U moet voor u zelf uitmaken of u begrijpt hoe CFD's werken en of u het hoge risico kunt lopen om uw geld te verliezen.