De markt van grondstoffen

De markt van grondstoffen beweegt volgens een redelijk logische wijze. Het gaat namelijk vooral om vraag en aanbod. Is er weinig olie beschikbaar, maar vraagt elk land om miljoenen vaten? Dan zal de olieprijs immens veel stijgen. Zijn er miljarden kilo's aan veevoer beschikbaar, maar gaan steeds meer bedrijven over naar veganistisch voedsel, dan zal de veevoerprijs enorm dalen. De schaarste van het product bepaalt in principe het verloop. Mocht je willen investeren in grondstoffen, dan zal je dit hoogstwaarschijnlijk niet direct doen aangezien je anders duizenden kilo's sojabonen in je huis hebt liggen. Investeren in grondstoffen kan het best via grondstoffen CFD's.

Beleggen in CFD's op grondstoffen

Door te beleggen in CFD's op grondstoffen koop je niks, maar speel je in op de koersen van deze goederen. Je neemt de grondstoffen dan als onderliggende goederen, waardoor je niet opgescheept zit met een hele voorraad. Een ander voordeel van handelen in grondstoffen CFD's is dat je met een klein kapitaal al hoge winsten kan behalen. Door de hefbomen vergroot je namelijk je winst, maar ook je verlies...indien je een verkeerde keuze hebt gemaakt. Ook is het fijn dat je zowel op stijgende als dalende koersen kan inspelen. Verwacht je een stijgende koers bij olie? Dan moet je long gaan. Bij een verwachte dalende koers ga je short. Bij beleggen in CFD's op grondstoffen is het wel belangrijk om goed de nieuwsberichten in de gaten te houden, aangezien je hieruit vele signalen kan halen.

Zoek de beste broker voor u!Vergelijk alle brokers Een groot aanbod aan verschillende brokers De beste broker vinden die bij uw wensen past Naar vergelijker
Disclaimer - Handelen brengt risico's met zich mee. Zet niet meer kapitaal op het spel dan u bereid bent te verliezen. In het verleden behaalde rendementen bieden geen garantie voor de toekomst. Dit is geen beleggingsadvies.